Monday, 31 December 2012

cara-cara menjawab survey Ipanelonline


salam,
 jumpa lagi yuhhh
ok, 
sekarang ni nita nak tunjuk sikit cara menjawab survey online, ni law  teman-teman nak dapatkan point yang lebih..

baca cara-cara dekat bawah ni jom :D
(tips ni pon nita copy jew tapi memang sangat berguna)

Tips menjawab survey online.

1. Mula2 daftar guna email valid
    Daftar guna email yang valid pastu jangan tipu2 untuk daftar. Tapi kalau dalam 1 umah de anak bini nak daftar bole gak. survey online ni dibaca ikut ip address.So biasanya 1 ip untuk 1 akaun.

2. Menjawab dalam bahasa yang difahami
    Bila menjawab survey guna la bahasa yang kita faham. Walaupun kita pandai bahasa lain tapi takut de perkataan yang kita tak paham. Bila da tak paham mula la jawab ntah pe2 tah. So pilih bahasa yang kita paham. Kalau bahasa yang tak paham tentu akan amek masa yang lama untuk jawab survey.

3. Jawab dengan jujur.
    Sebenarnya bole jawab tak jujur tapi nanti pening la pe ditanya tak paham sebab kita tak mengalami pe yang sebenarnya berbanding orang yang ada pengalaman dalam sesuatu benda. Tapi disebabkan korang nak jawab survey sgt n nak bagi pendapat sgt so terpulang la kat korang tuk tipu dari segi demografi ke,gender ke,tapi jgn smpai kena denda point lak. klu nasib baik selamat la diorg tak detect sgt.

4. Buat survey cepat2 dan kalau bole menjadi orang terawal
    Kat survey ni kalau quota da penuh kita tak boleh la amek bahagian lagi. sapa2 yang ada smartphone ke ipad ke linkkan email ngan gadget.bila dapat email akan di notify seawal mungkin. dengan cara tu kita akan menjadi orang terawal menjawab survey.

5. Jawab "tiada satu pun di atas"
   Bila di tanya pasal pekerjaan anda atau saudara mara yang terlibat dalam industri pemasaran ke,pengiklanan ke,pegeluaran produk ke so korang jawab "tiada satu pun di atas". Sah2 diorang ni company survey so takut la orang lain tiru produk yang diorg nak tanya dalam survey.

kepada teman-teman yang belum mendaftar, jom join sekarang :)
selamat mencuba

sila klik link ini jika ingin mendaftar dalam Ipanelonline :

jumpa lagi ya..
wasalam 
senyum-senyum selalu

usaha yang gigih insyaAllah dibalas dengan kebaikkan

1 comment:

  1. salam..sy pengguna tegar ipanelonline dah terima Rm2.7K..tgk blog sy bukti bayaran ipanel. http://surveyonlinepaid.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...