Friday, 16 November 2012

dunia baru jiwa tetap lama

salam...
selamat malam bute 
hehhee..
har ini, hari pertama nita tinggal di kolej baru
sebelum di dekat 
kolej kediaman siswa semarak
tapi
sekarang di pindahkan di kolej lain iaitu
kolej kediaman siswa jaya macam gambar dekat bawah ni

masih dalam menyesuaikan suasana baru

sebab kena pindah??
kolej lama akan akan di buat tempat parking bertingkat katanya
jadi kami semua penduduk kolej
kediaman siswa semarak diarahkan berpindah
ermm :(
lepas ni tak dapat la nak bersenang lenang lagi sebelum pergi kelas
sebab kolej lama dalam kampus
kelas depan mata jew
sekarang dah jauh

ni gambar lama, gambar sekarang kolej warna oren

banyak dugaan masa nak buat perndaftaran kolej ni
macam manapun hadapi dugaan dengan tenang
semoga suasana lebih baik di tempat baru
amin..



belajarlah menghormati orang, agar orang bisa menghormati kita kembali

Tuesday, 6 November 2012

header baru, finish!!

salam.. 
selamat malam teman,
macam la nita ni ada teman kan, perasan jew..
bukan nak tunjuk apa,
saja nak tunjuk ni hahhhh :-
header baru

santai jew kan..

jenuh nita edit benda ni, walaupun agak simple 
dan cuma potong-potong pastu gabungkan semua gamabr-gambar ni, 
tapi payah sebenarnya nak cari keseimbangan dalam gambar ni,
dan nak memilih warna yang sesuai amatlah memakan masa
setelah selama 1 jam lebih..
jadilah benda ni..
taraaaaa :)

dalam mengedit gambar ni, kena ada ketelitian
tapi nita buat ni, 
saja-saja... itu yang x berapa kemas
erm..

ni masa mula- mula nita edit..
ada bee berdiri..
tapi x nampak santai di situ
jadi nita tambah la lagi seekor bee sedang baring..


bila dah tambah lagi seekor, adoyai..
rasa macam x sesuai la pulak jadi nita pun buang la bee yang berdiri tu
dan seterusnya jadi la bee sedang pandang kamo tu
 macam yang kat header atas tu la...
hehhee..
nampak agak santai konon-konon nya
ibarat macam kita la, 
baring-baring macam bee tu sambil blogwalking.


ni pulak header lama..
yang ni nita guna photoscape
 tu yang nampak kurang bermaya macam ni jew 
sebab permulaan blaja buat blog,
pulak tu, dah memang pemilihan warna agak banyak
jadi membuatkan header ni nampak agak serabut dan tulisan x jelas

ok lah, x nak cite panjang..nanti cepat jemu
terima kasih menjenguk..
insyaAllah nita buat lagi yang better k..

wasalam teman.. smile :D


manusia perlu membuat perubahan yang membina

Monday, 5 November 2012

jom gedik2x blogwalking

salam...
x da kerja. masa ni la nak cari kerja
cuti-cuti sem ni x taw nak buat apa selain tolong mak
asik mengadap laptop memanjang..
dan asik tido jew lelagi tengah musim hujan ni
tengah lepak-lepak ni tetiba teringat nak buat sesuatu
iaitu :-
jejalan dekat blog orang pastu tinggalkan link..
itu lah kerja nita sekarang ni
apa guna buat blog kan kalau duduk saja
yeahhh!! masa untuk berkerja
dan menambah rakan-rakan blog
hehehe
x da yang istimewa pon dalam blog nita ni..
tapi apa nak di kesahkan, 
x menjejaskan sesapa pon..
dah-dah, nita x nak bebel banyak


selamat singgah dekat blog yang x cantik ni :P

comelnya budak ni..
bak kata akak ipar " kalau dapat la budak ni, dh gigit-gigit pipinya..tembamnya"
hehehe.. alololo

hah!! terkeluar loghat negeri..padahal nita ni jawa..
haaa....

nasib la yew sapa yang kena ganggu dengan nita ni yew
gara-gara tengah gila nak blogwalking
nanti dah masa masuk U x sempat dah nak jelajah blog 
korang-korang :D

selamat malam
smile always ::^_^::
wasalam



berkawan biar ramai tapi jangan gaduh-gaduh ok 

Thursday, 1 November 2012

arabian night masa dinner KSS :)

salam.. heee...
erm.. x penting pon ni
sori, sori, sori...
tetibe mintak sori kan...
x da pape lah...
sebenarnya story tentang ni nita dah terlewat sangat nak update
biasa la, bz sebab nak final exam..
bila dah lapang macam ni baru rasa nak update..
hampir sebulan lewatnya, ish2

dinner KSS atau lebih dikenali sebagai 
Malam Penganugerahan Kolej di Kediaman Siswa Semarak UTMKL
sempena memberi penghargaan kepada ahli-ahli JKM (jawatan kuasa mahasiswa)
yang banyak membantu kolej bagi menjaga kebajikan mahasiswa 

tema pada malam 2 adalah arabian night
kitorang buat dekat luar, x buat dalam dewan macam biasa
tempat di dataran MJIIT
semua yang terlibat adalah penghuni-penghuni KSS
serta VIP-VIP yang berwibawa..
hehehe

x macam, minah arab pon :P hahaha..
ni first time nita make up bila ada dinner
dah mcam hantu pon ada... hehhee


ni adalah pengarah program, masa dinner 2.. 
nita biasa panggil akk nina
btw nita memang sangat tinggi...
2 yang nampak x stabil :P
tahniah  akk nina kerana program berjalan lancar :)



ni la dia kekawan nita masa duduk semeja..
bukan main lagi dorang..
comel-comel semuanya


makanan arab.. nyum-nyum.. mmg nampak sedap.. 
tapi harus berjaga-jaga.. banyak kolestrol ni
mana la x makin chub-chub nita ni... haaaa


alhamdulillah dapat banyak hadiah.. hahaha
muka happy tu...
terima kasih dekat pengetua, felo-felo, majlis tertinggi 
serta penghuni Kediaman Kolej Kediaman Siswa Semarak
sebab memberikan nita hadiah ni..
hargai sangat.. nita pon x sangka..
pada malam tu nita dapat anugerah mahasiswa berpotensi.. 
alhamdulillah

kitorang after habis majlis... posing-posing jap... 
muka akk pkai baju warna coklat tu happy sangat dapat bunga besar..
cantik lak tu.. nak juga...:P


haaaa... macam-macam reaksi dorang buat...apa yang penting happy :)
dari kiri, sue, kakfah , nita , kak ieda dan wahida
rindu korang <3


penutup bicara, budak x sedar diri yang besar ni
 nak ucapkan terima kasih sebab rajin sangat nak tengok
 dan baca status x seronok ni...

selamat malam kawan-kawan..
smile :)
wasalam



senyuman terbaik adalah senyuman yang paling ikhlas daripada hati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...