Monday, 31 December 2012

cara-cara menjawab survey Ipanelonline


salam,
 jumpa lagi yuhhh
ok, 
sekarang ni nita nak tunjuk sikit cara menjawab survey online, ni law  teman-teman nak dapatkan point yang lebih..

baca cara-cara dekat bawah ni jom :D
(tips ni pon nita copy jew tapi memang sangat berguna)

Tips menjawab survey online.

1. Mula2 daftar guna email valid
    Daftar guna email yang valid pastu jangan tipu2 untuk daftar. Tapi kalau dalam 1 umah de anak bini nak daftar bole gak. survey online ni dibaca ikut ip address.So biasanya 1 ip untuk 1 akaun.

2. Menjawab dalam bahasa yang difahami
    Bila menjawab survey guna la bahasa yang kita faham. Walaupun kita pandai bahasa lain tapi takut de perkataan yang kita tak paham. Bila da tak paham mula la jawab ntah pe2 tah. So pilih bahasa yang kita paham. Kalau bahasa yang tak paham tentu akan amek masa yang lama untuk jawab survey.

3. Jawab dengan jujur.
    Sebenarnya bole jawab tak jujur tapi nanti pening la pe ditanya tak paham sebab kita tak mengalami pe yang sebenarnya berbanding orang yang ada pengalaman dalam sesuatu benda. Tapi disebabkan korang nak jawab survey sgt n nak bagi pendapat sgt so terpulang la kat korang tuk tipu dari segi demografi ke,gender ke,tapi jgn smpai kena denda point lak. klu nasib baik selamat la diorg tak detect sgt.

4. Buat survey cepat2 dan kalau bole menjadi orang terawal
    Kat survey ni kalau quota da penuh kita tak boleh la amek bahagian lagi. sapa2 yang ada smartphone ke ipad ke linkkan email ngan gadget.bila dapat email akan di notify seawal mungkin. dengan cara tu kita akan menjadi orang terawal menjawab survey.

5. Jawab "tiada satu pun di atas"
   Bila di tanya pasal pekerjaan anda atau saudara mara yang terlibat dalam industri pemasaran ke,pengiklanan ke,pegeluaran produk ke so korang jawab "tiada satu pun di atas". Sah2 diorang ni company survey so takut la orang lain tiru produk yang diorg nak tanya dalam survey.

kepada teman-teman yang belum mendaftar, jom join sekarang :)
selamat mencuba

sila klik link ini jika ingin mendaftar dalam Ipanelonline :

jumpa lagi ya..
wasalam 
senyum-senyum selalu

usaha yang gigih insyaAllah dibalas dengan kebaikkan

buat duit guna Ipanelonline

salam.. hee :)
apa khabar teman-teman..
jom nita nak tunjuk sikit cara buat duit yang mudah,  bukan lah lumayan sangat, 
tapi bagi mereka-mereka yang zaman sekarang ni suka online memanjang, 
baik kita buat benda berfaedah juga..
 jom cari duit :)
mari baca sini


 Kat sini terdapat laman web yang sanggup membayar orang-orang yang mengambil peluang untuk menjawab survey. Syarikat survey ni biasanya syarikat besar yang menjalankan penyelidikan dan pendapat orang ramai bagi mengeluarkan produk2 baru di pasaran. 

 Setiap survey akan di bayar atau ada juga yang memberikan voucher untuk pembelian. Kat sini akan diterangkan survey yang bayar dalam bentuk cash.

Ipanel online Malaysia


         Ipaneonline ni program untuk jawab survey. Syarikat ipanelonline ni dari china. diorang ni kerja untuk buat research/penyelidikan untuk capture product/merangka barang baru, cari market baru dan macam2 maklumat.jadi kita,dapatkan duit dengan  bekerja buat survey online . dalam survey ni ada quota untuk survey. contohnya satu survey untuk 10000 org dari malaysia n mungkin 700 dari setiap negeri.So kalau bukak ari2 so tau la ada survey baru dan cepat2 buat. Orang yang cepat dapat rewarding point.reward point pulak dari 100-2000point. 100 point sama dengan Rm 1. Amek masa tak lama pun buat survey ni.Kalau lambat dia akan tulis quota penuh, pengambilan sample penuh n sebagainya. Buat survey online ni kita bole buat dalam macam2 bahasa. pilih la yang mana paham pun english ke,melayu ke,chinese ke.


        Duit akan dimasukkan pada akaun paypal kita n kita bole request point serendah 5ringgit bersamaan 500point. biasanya proses transfer duit amek masa 1-2 hari. Nak bukak akaun paypal ni senang je. Bukak https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/home tak de charge pun. free je. Amek personal account. link kan kad kredit / kad debit dengan akaun paypal.
ikut je instruction paypal InsyaAllah akan jadi. Duit dari paypal kita bole keluarkan bila2 masa. masuk ke dalam akaun kad kredit / kad debit kita. Suggestion paling baik linkkan RHB debit kad dengan paypal. bole jugak guna mana-mana debit kad bank-bank lain atau boleh juga guna debit kad maybank yang ada gambar cherry tu.

Kita akan dapat point refferal klu perkenalkan kat orang. Insyallah buat iPanel ni bole tambah pendapatan.

So korang boleh cuba untuk active kan account dengan klik kat bawah ni :

http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=1517294

tapi pastikan anda buat akaun paypal dulu.

Dan kalau teman-teman nak tahu kenapa kita perlu masuk Ipanelonline ni jom baca bawah ni


Kaji selidik Online membuat cadangan dan pendapat anda dianggap penting!

Mempengaruhi Persatuan dan Orang:
① Membantu pengilang dan syarikat-syarikat meningkatkan kualiti produk dan sikap perkhidmatan
② Benar pendapat peribadi dan syarikat-syarikat bantuan cadangan atau organisasi perkhidmatan tahu tentang keperluan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan tertentu yang menjadikan mereka sewajarnya mempertimbangkan pendapat mereka dalam pembangunan, reka bentuk dan peningkatan produk untuk memaksimumkan kepuasan mereka.
③ accuracy menjawab kaji selidik menjejaskan hasil daripada membuat keputusan dan kualiti produk dan perkhidmatan yang digunakan oleh pengguna;
④ Mana-mana kaji selidik untuk anda, keluarga dan rakan-rakan anda untuk membuat kehidupan yang lebih baik.

oklah,
selamat mencuba dan semoga berjaya.
wasalam.

Rezeki ada dimana-mana dan perlu berusaha untuk mendapatkannya

Sunday, 30 December 2012

menjunjung amanah ( mari kita berzakat )

salam..
hee :)
jom dengar lagu nasyid daripada kumpulan Raihan
tajuknya menjunjung amanah
dimana PPZ telah menjunjung amanah mereka
dalam menjalankan tugas :)


jom layan lagu ni :)
pasti tertawan
rajin-rajin la bersedekah yew
wasalam semua


memberi itu amalan mulia

Thursday, 20 December 2012

belajar di KL yang sempoi

Salam
selamat pagi cikgu.. ops!!
teringat masa zaman sekolah2x dulu
tp sekarang tak lagi
bila pensyarah masuk jew
masing-masing baca doa dan niat sendiri untuk belajar

Di banggunan MJIIT, tingkat 9
Universiti Teknologi Malaysia Kuala Lumpur
( terdapat seorang mahasiswa sedang melakukan aktiviti yang mencurigai )
siapakah dia?
jom baca artikel ini seterusnya......

orang lain tengah focus2x belajar..
inila kerja nita.. tengok menara KLCC sambil berangan..
ishh.. x da la..
focus juga..cuma kadang-kadang
mata ni curik-curik pandang menara-menara kat luar tu
kalau lecture tahu ni.. kompem kena panggil..

bila tengok banggunan-bangunan kat luar tu 
x tahu x tafsir macam mana..
hebatnya Allah kan..
memberikan ilham kepada manusia untuk membuat banggunan yang bertingkat-tingkat mcam tu
sampai ada yang terpaksa berhimpit antara satu sama lain lagi...


hehehe...
sambil berangan-berangan ni..
sama-sama muhasabah diri bila lihat kehebatan Allah

ehh tengok 2... menara berkembar depan mata jew
masa ni tengah belajar Operation Management,
tetiba.. teringat masa dulu-dulu..
batak  dan jakun sangat bila nampak menara KLCC 
kalau ada rombongan ke KL berebut-rebut nak pegi
bila nampak KLCC je sampai kepala x toleh-toleh dah
terlalu teruja tengok KLCC
tp sekarang.. Alhamdulillah.. KLCC kini depan mata je


pemandangan 180 darjah drp menara MJIIT UTMKL
cantikkan??? boleh la kot..


pemandangan 180 darjah drp menara MJIIT UTMKL
terdapat menara baru UTM yang nipis tu.. wuuuu

dua gambar 180 darjah dekat atas ni, nita amik satu-satu.. pastu cantumkan guna photoshop
nak amik drp jauh dengan keluasan macam ni,
 memang x dapat la kan.. 
terpaksa la nita naik helikopter kang..
hehehe..
kalau rasa tak jelas gambar ni.. 
pandai-pandai la klik pada gambar ye untuk ZOOM

ini sahaja artikel tentang budak yang mencurigai itu..rupa-rupanya
dia senang membuat onar ketika belajar..
sila beritahu kepada emaknya supaya
dia dimarahi...
hahaha

ini semua hanya gurauan yang memboringkan..
sebenarnya nita cuma nak kongsi gambar-gambar
bila belajar dekat banggunan MJIIT itu jew..
disebabkan teruja nampak infrastuktur di KL ni.

ok lah.. terima kasih sudi melihat
jumpa lagi ya..
belajar rajin-rajin..
seenyum-senyum selalu... mcm ni
:D :D :D
wasalam


"belajar sampai ke menara gading.. bukan hanya di menara yang tinggi"

design softboard baru utk sem 4 :)

salam..
hee..
jumpe lagi disini..
disebabkan line wifi yang x dapat
membuatkan nita tergendala untuk update blog

bukan cerita best.. tapi saja nak menunjuk bakat yang ada
ish2... x baik.. jangan sampai datang rasa over ujub sudah
penyakit hati tu..
ubatnya perlu berzikir banyak-banyak..

x nak cakap banyak,meh tengok apa nita buat dekat meja belajar nita

hee... senyum-senyum selalu jika mahu gembira

tada.... baru beli bunga,
itu yang excited sangat nak design meja
beli bunga dekat Festival mall KL
murah-murah jew x mahal..
geledah-geledah barang utk make up2x meja
 jumpe pulak rantai, di sebabkan lama dah x guna
hah!! disitu la tempat barunya.

mula kan harian kita dengan bismillah
hehehe... ni belum siap lagi.. 
next dua hari kemudian nita tambah bunga-bunga dekat softboard
sila lihat bawah.. hehehe

taraaaaaa......cantikkan..
btw kawan-kawan nita ramai yang jeles dan nak suruh nita
tolong make up kan softboard dorang
hehhee.. insyaAllah jika rajin la ye..


masih kosong... sekarang ni dalam perancangan nak tambah apa lagi
macam pra sekolah la nanti meja belajar nita
tapi apa yang penting kita gembira
 bila lihat bilik kita kemas dan banyak warna-warna ceria.

nita memang minat seni 
tapi sekadar mengisi masa lapang..
jadi teman-teman,
jika ada bakat tu.. tonjolkan la
ini hanya perkongsian..


ok lah...nita nak sambung buat exciment ni
jumpe lagi dilain hari..
wasalam semua
gembira-gembira selalu


keceriaan membawa kebahagiaan

Friday, 7 December 2012

popiah seafood "nyummy"

salam teman-teman..
selamat pagi..
terasa lama pulak x update blog yg serba serabai ni
jadi.. sebagai pembuka bicara untuk pagi ni
nita nak hidangkan sarapan pagi
iaitu POPIAH SEAFOOD
nyummy.. mmg sedap :) rugi sapa yg x nak
heloo, ni nita buat sendiri tau
bajet pandai la nita ni

sapa nak blaja ikut la cara-cara yg ada 2...

meh nita kongsi sikit rahsia resepi keluarga nita :)
keluarga nita menjual popiah ni ketika bulan puasa
mak kata : bila kita kongsi rahsia resepi kita,
insyaAllah orang-orang akan buat benda yang sama 
dan kita boleh perbaiki resepi kita jadi yang lebih baik
 dan yang lebih penting SEDAP!!!

bahan2x..
* 3 biji lobak merah ( cincang halus atau sagat je)
* 1 biji sengkuang ( buat kaedah yg sama mcm lobak)
* 1 sudu teh perencah sedap (pasti sedap)
* 2 ulas bawang putih
* 100 gm sotong kecil ( cincang halus)
* 3 batang isi ketam ( ketam segera tau)
* 1 plastik kulit popiah

kemudian tumis jew semua bahan2x ni...
ringkas kan.. x susah buatnya, kemudian balut la cantik2x
* kalau guna ayam, daging atau udang pon boleh
yang pasti popiah ni sedap.

*hanya gambar hiasan ( maaf tuan gambar nita curik)
nita x da gambar yang siap digoreng kerana x sempat nak ambil dah habis dalam perot.
hehehe


masa nita balik kolej, nita bawak la popiah seafood ni 
kekawan kata sedap dan memang licin dorang makan
:: nita dah bingung, dorang ni lapar kot itu yang rasa sedap dimakan::
hahhaa...tapi memang sedap ok..
selamat mencuba popiah ni..
terima kasih sudi membaca

wasalam teman
smile always :D

hati yang baik lahir daripada sikap yang pemurah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...