Tuesday, 22 May 2012

hee :) im nita :P

Salam...
:D senyum seh...hehehe...
ok...sekarang ni nita nk cerita pasal nita pulak...
dari awal post sampai la sebelum ni mesti ada yg tertanya2 sapa la nita ni...
hehehe.. jadi..sekarang ni nita nak memperkenalkan kan diri dulu...

kalau nampak kt bawah ni..tetibe jew ada logo UTM kn..hehehe
ni nita nak bagitaw yg nita belajar kt UTM....
sekarang masih sambong belajar di UTM Kuala Lumpur,
dalam jurusan Diploma Pengurusan Teknologi,
sekrang ni nita dh nk masok tahun 2 atau pon masok sem3 la..
wahhh... dh senior la nita...
insyaAllah kalau ada rezeki nita nak sambong belajar ke degree :D

logo UTM....."KERANA TUHAN UNTUK MANUSIA"

hehehe...saja guna warna sama ngn logo UTM

pic ni nita amek mase baru2 n teruja sangat masok UTM..
senang cite mase2 batak la....hehehe
umo nita mase ni 18 tahun tapi lagi bape minggu umo nita genab la 19 tahun..
saja x nk ckap yg nita dh tue..hehehe

kat taman tasik titiwangsa...

hah!! ni lah kawan2 nita masa sem 1...kitorg mmg slalu sama2..n dorg ni lah yg nita kenal mase mula2 masok UTM 2...seronok mmg  kawan dengan dorg...bermacam2 latar belakang dan kerenah...
papepon...nita syg korg sehh...rindunya kenangan kita...
uwaaaa.....


bila rasa diri 2 glamor :P

hehhee....klakar tengok pic ni... 
nita uwat gaya2 mcm ni lpas nita habis kelas...pulak kelas dibatalkan
disebabkan boring x taw nak buat apa... nilah keje nita
hehehe......kalau setakat bergaya dalam bilek jew boleh la nita pkai mcm ni
tapi.....kalau berjalan..ops!!!
sori la sikit...panas....
pulak cuaca kita kan sekarang dh semakin panas....

black n red :P

hehehe....teringat time kelab nita iaitu kelab SMART buat dinner...
kami yg baru2 msok ni..bukan maen lagi bergaya...hehhee...
mmg kelakar la bile tgok pic kitorg dulu2...
tapi..ni semua kenangan...


nita harap sangat yg nita kan berjaya di menara gading ni..bersama membawa harapan diri, keluarga, bangsa dan negara... berserta dengan keredaan dan keberkatan daripada Allah..insyaAllah....
good luck nita...
kejayaan perlu ada dalam genggaman...
amin...



personaliti menampilkan peribadi seseorang

Thursday, 17 May 2012

beli blah ngn akk :D

salammm....
hee :)....x jwb dosa....law jwb dpt pahale..insyaAllah :)
tapi law bkn muslim ngok jew lahhh... :P
hehehe...
hah...ni nita nk tunjuk time nita teman akk nita g beli belah kt masjid jamek...
alahhh...cari tudung la tok d jual...
agak penat jugak la..
sebab kita kene pilih kedai2 pemborong yg kita rasa sesuai nk beli kat sana..
pulakkk 2 mmg byk tahap kaw2 r kedai borong kt sana.....


buat2 rajin jew ni :P

byknya tudung....zaman bile agaknya nk abis ni


tah apa yg di tunjuk


akk nita :D

hehehe...ni masa akk nita ngah try salah satu tudung XXL tok di beli...
tgok sesuai o x untuk d pakai...hehhe
alololo...labuhnya....amin kalau jadi mcm ni :)


mangsa dera... :P

uwaaa..... cian nita kn...tolong angkat brg jew...mmg byk...
sampai beg akk pon nita kene angkat... :P
walaupon laluan kt depan nita byk org time nita nk snap pic ni...tapiiii....
uwat DONO jew...hehhee....

usaha yg gigih pasti mendapat hasilnya yg baik

Wednesday, 16 May 2012

c comel gf :p

salam....
heee :)
hah!!!! ni nita nk cite pasal kwn masa sem 1 kat UTMKL...
nama c comel ni "eyqa" atau nama panjang nya Nur 'Atiqah Nor Azam
ermm..seronok bila terkenang balik masa nita knal eyqa dulu...
hari pertama pendaftaran kt UTM nita dh berkenalan ngan eyqa yg kebetulan nita duduk sebelah eyqa...
sampai kami ambil keputusan tok duduk sama dalam 1 bilik...:)

time nk bergambar tok kelas

hee :)... setiap detik ada gambar...

terkenang masa nita rapat dgn eyqa dulu...tiap masa kami bergambar...
hari2 jugak la kami bergambar.. :)
ni la pic yg nita hadiahkan kt eyqa sbgai kenangan kitorg bersama..
walaupon nita edit ni x la cntik tapi ok la kn?
:) hehe
seronok kwn ngn eyqa....eyqa sgt baik ngn nita...nita dh anggap yg eyqa ni mcm adik sndri coz diri kecil molek jew orgnya....

koleksi eyqa <3

wahhh....ni nita saja edit pic ni dulu...
nita syg gile kt eyqa ni...
die baik n manja...hehe..pling nita suka kt eyqa ni manjaaa!!!... 
hee :) pulak nita x da adik pom1

hee <3......

amboi...tersenyum lebar kami bile nk amik gambar...
mmg jadi agak gile gak la bile ngn eyqa ni..
kitorg mmg ske bergambar...
pasal 2 la ada "setiap detik ada gambar" 2....

muncongggggnyewww.....

hee :)....nilah yg eyqa ske buat dulu....buat molot comel mcm 2...
comel sgt eyqa....
:).... :D
eyqa ada mate sepet mcm cina tapi mmg keturunan eyqa ada cina2 skit pon...
tambah pulak eyqa ni tggi n kecik jew orgnya...
comel taww...mmg teruje kalau tgok depan2 :D
hee :)



buat eyqa ku cyg ====> bila teringat balik kenangan kita, nita sering tersenyum sendiri n bahagia sgt :) terima kasih kerana hadir dalam hidup nita....nita harap sgt hubungan kita bukan sampai di sini sahaja tapi sampai akhir hayat kita,semoga hubungan ini akan tetap rapat macam dulu.....nita syg kwn nita..
-nita syg eyqa-


hidup perlu ceria jika mahu kebahagian :D

Tuesday, 15 May 2012

peringatan yg sempoi....

salam.. hee :)
nita ni x la baik sgt nk post2 mcm ni..tapi cuma nk berkongsi apa yg nita dapat kat blog2 kwn2 :)..
jom layan skrip ni n cuba muhasabah diri kita :)

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - Bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu
Syaitan - Alahhhhhh, sekejaplah, mengantuk ni...awal lagi ni..zzZZz

Manusia - Nak makan, laparlah ..
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....
Syaitan - Ahh, tak payahlah... dah lapar ni ! makan saja..sedapnya

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat.
Syaitan - Ehh, panaslah, tak ada style langsung, nampak kampung!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.
Syaitan - Ahhh? awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi ni.

Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu...rugi ooo kalau tak tengok ni.

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantak dia lah

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihati lah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2...pandai2 lah

Manusia - Aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu, sesungguhnya Allah Maha Pengampun.
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... muda lagi kan..lagipun hidup hanya sekali..rugilah..(kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu.
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh !

Manusia – Uuhhh..letihnya harini..tak solat lagi ni.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu.
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku, kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat untukmu nanti ada juga (jangan mimpilah!)

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1. Anda – Patut ke aku biarkan article ini tetap di sini saja??
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal..sebarkan lah !
3. Syaitan - Tak payahlah sibuk2 ..biar je disini..kalau, boleh delete je..bukan mereka nak baca pon.



jadi...apa tindakan kita seterusnya?...
pandai2 la yew :)...


ilmu agama tiada hadnya :)

my supebbb gf :P


salam...hee :).... 
sekarang ni nita nk kenalkan kt semua yg teringin nk bace post ni jew...hehehe...
silakan laa...hahhaa...
hah!!! yg ni lahhh senior nita masa belajar kt Universiti Teknologi Malaysia... (UTMKL)
nama dia, Nurul Hamizah Mustapa...atau pon nita pggil die....kak mizahhh
nk pggil jenab o joyah pon bolehh kot...hehehe....
beza nita ngn kak.mizah ni x la jauh sgt..nita 19thn (msih muda ) n k.mizah 21 (eee,, dh tua)...
hahahhahahaha...
nita graw jew...


akk hamizah :P

ermmm...sejarah nita mcm mana nita boleh rapat ngn kak mizah ni pon nita x igat..tetaw rapat jew...hehehe
tapi sekarang kak mizah dh abiz blaja n tggal nita jewlahh yg duduk lagi kt kampus 2...hehehe..insyaAllah..nita nk abiskan juga blaja mcm kak mizah 2...

me n she <3

aw, aw, aawww....hehhee
ishh..apa ni ciap love2x ni...x paham2....
ni nita saja jew edit pic ni mcm ni...nampak sweet kn...ahhaaha....
sebab nita nk letak kt DP fb lahhh :P

hahaha...poyo jew...



hehhee...klakar tgok pic ni....kalau nk taw nita ni peminat tegar angry bird...n kak mizah 2 smurf..
so gadohhh la sapa pling comel...ofcoz la nita..ops!! no lahh...angry birds 2 comel...
n paling lucu kn, kak mizah 2 suka ckap yg idong nita mcm smurf 2...pnjang..hahaa
sama ka???...:P

ermm...kat sini ada beberapa rangkap sajak yg nita copy n edit sikit2 tok bagi kat kak mizah ni....
ni lah yg nita rasa bile kawan ngn kak mizah....

You are friendly, kind and caring
Sensitive, loyal and understanding
Humorous, fun, secure and true
Always there... yes that's you.

Special, accepting, exciting and wise
Truthful and helpful, with honest brown eyes
Confiding, forgiving, cheerful and bright
Yes that's you... not one bit of spite.

You're one of a kind, different from others
Generous, charming, but not one that smothers
Optimistic, thoughtful, happy and game
But not just another... in the long chain.

Appreciative, warm and precious like gold
Our friendship won't tarnish or ever grow old
You'll always be there, I know that is true
I'll always be here... always for you.

papepon...terima kasih sgt kt akk kerana sudi kawan ngn nita..
nita syg kwn2 nita... <3...
kenangan bersama nita x kn lupakan....
dh keje nanti jgn lupa nita,... :P
love u <3 <3 <3

sayangi mereka seperti mana mereka menyayangi kita <3

Saturday, 12 May 2012

kembar saya :P

salammm.....
hee :)...
knal x sapa ni?...ermmm nilah kwn nita
kami kenal masa zaman sekolah menengah lagi smpai la skrg...
alhamdulillah, perhubungan masih baik lagi...
nama dax comel sebelah nita ni nama die,
syahirah binti zukifli
bdaxnye manis dan baik hati :)
baik hati k?
ehhh...msti lahhh

bdax comel dgan byk aksi

ermm....apa yg membuat kan kami kembar yew....ermmm...
kalau tengok dari segi fizikal mmg x la...
hehehe...kalau nak tahu..bace la lagi...
kami kembar sebab tarikh lahir yg sama iaitu 07.06.1993...
nita lahir subuh manakala syira lahir waktu siang...
nita biasa di panggil kakak sebab nita lahir dulu, pulak 2 mmg fizikal nita yg besar ni...
dan syira pulak nita panggil adik...
:)....
apa yg nita suka kat syira ni, dia baik dan amat tegas...
teringat dulu masa zaman sekolah menengah, syira sgt berkebolehan dalam memimpin taw..
syira menjawat jawatan penolong ketua pelajar masa zaman sekolah dulu..
dan nita setiausaha...
mmg seronok bekerjasama dengan syira...
ermm..nita harap perhubungan kami akan kekal sampai bila2 dan x penah putus...
sebabnya.....
nita sayang kawan-kawan nita...
<3 u...


kawan bukan sekadar kawan...tapi teman  untuk selamanya...

merawat kesan gigitan lipan

salam...
hee :)...dua hari lepas nita ada post pasal kene gigitan lipan kan..
jadi kali ni, nita nk bagi info pasal merawat kesan gigitan lipan pulak... :)
cara ini juga boleh digunakan untuk merawat kesan gigitan lebah dan tembuan...
nita dapatkan info ini juga daripa blog2 rakan...

cara 1 :

Bahan yang diperlukan: Air masak, bawang putih, garam dan minyak masak

Caranya: Air masak (air mati) hendaklah diminum sebanyak mungkin. Sementara itu bawang putih hendaklah dihiris halus. Campurkan sedikit garam dan minyak masak. Kacau biar sebati. Kemudian sapukan adunan ini pada bahagian yang terkena gigitan.

cara 2 :

Bahan yang diperlukan: Biji asam jawa,

Caranya: Tumbuk beberapa butir biji asam jawa sehingga halus. Basahkan sedikit seperti hendak memakai bedak sejuk. Kemudian tempelkan pada bahagian yang terkena gigitan. Beberapa saat berikutnya rasa sakit akan segera hilang.

cara 3 :

Mula-mula, anda ambil segelas air putih dan campurkannya dengan sebuku garam jantan (garam kasar). Kemudian, bacakan Surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali. Akhir sekali, berilah mangsa yang terkena gigitan binatang berbisa tu minum air garam tadi.

cara 4 :

Ambil sedikit cuka dan garam dam campurkan kedua duanya hingga sebati. Selepas itu gunakan bahan tersebut untuk disapu atau direndam pada tempat yang terkena gigitan. Insya Allah bengkak dan sakit akan beransur pulih.

cara 5 :

Ambil beberapa biji lada putih. Kemudian tumbuk halus dan campurkan sedikit minyak masak. Gaulkan sebati dan sapukan pada bekas gigitan lipan. InsyaAllah bisa gigitan lipan semakin berkurang.

cara 6 :

Titiskan 2 - 3 titis getah keladi yang sudah tua di atas tempat yang disengat. Lebih baik jika tidak membiarkan titisan tadi meleleh ke tempat lain. Baca selawat 3, 5 atau 7 kali dan kesat dengan kain buruk yang bersih. Ulang sebanyak tiga kali. Insyaallah kesan sengat penyengat, lipan atau tabuan akan tawar.

ermm...ni lah yg nita dapat dari blog rakan2 untuk bagi penawar kesan lipan yg kena dekat kepala nita...
tapi ada lagi petua yang sangat mujarab....

ni mak nita yang buat masa nita kena gigit lipan :
caranya, ambil daun "akar cerito" kemudian tumbuk sehingga hampir lumat kemudian titiskan beberapa titik pada daun yang dah di lumatkan tadi , seterusnya letak pada kawasan yang kena gigitan lipan.....insyaAllah akan sembuh....tapi alhamdulillah dengan cara ni nita semboh keesokannya cuma rasa kejang di leher sahaja...
"akar cerito" ni pahit rasanya dan byk kelebihan...
selamat mencuba... :)

carilah pelbagai penawar sebagai ikhtiar untuk sembuh

Thursday, 10 May 2012

Di cium abg lipan :P

hee:)
salam...
erm,...ni nita nk cite pasal apa yg berlaku kat nita 3 hari lpas...
law tengok tajuk yg nita buat 2 mcm sweet jew kn...hehehe...
ermm...sebenarnya nita bukan kene cium lipan la..tapi.....kene sengat lipan masa tido...
nita igatkan satu jew kene gigit..upenyew dua la....adoiii...cian nita...
dan kalau nak tahu lagi, nita bukannya kena gigit kat kaki o tangan taw...tapi dekat kepala..
ish200x.....

mcm ni lah rupa lipan tu...tapi bukan ini lahh...ni cuma contoh jew

ceritanya begini....jom layan....hehhee.....

lebih kurang pukul 2.45 pagi o subuh la senang citer :) hehhe... nita terjaga dari tido...kat rambut nita rasa macam tersangkut kat sesuatu...nita ingatkan tersangkut kat penghadang katil kat belakang 2...jadi nita tarik la pastu tido balik.....
tah macam mana, nita terjaga balik...terkebil2 mata nita dalam kegelapan malam 2...
nita terasa kepala nita sakit sangat, kepala sebelah kiri terasa sangat sakit dan berdenyut2....
nita biarkan jela ...terus jew baring cuba tok lelap..sebab nita ingatkan kepala nita cuma pening kepala...nita ni mmg dh biasa kene pening kepala dan hidung berdarah...jadi nita biarkan jela...
tapi lama kelamaan kepala kiri nita rasa sakit sangat, nita ingatkan nita kene migrain jadi nita diam je...pastu nita duduk kat atas katil sambil tahan sakit....
ermm...dalam lima minit jugak la nita terdiam macam 2...tapi nita jadi x tahan bila tiba2 leher nita rasa kejang dan x boleh nk gerak, nk toleh ke kiri o ke kanan sikit pon sakit....
nita cuma mengerang kesakitan pelan2 jew....
di sebabkan kan nita dh x tahan menahan kesakitan 2..nita cuba memanggil emak dalam kegelapan 2....
agak lama jugak lah nk kejot mak coz dh malam sangat kan,.. nasib baiklah bilik mak n abah kat sebelah jew....
mak n abah pon kelam kabut tengok nita...

mak = ada kelabang kot....(kelabang bahasa jawe lipan)
nita = x tahu mak, kepala sakit sangat ni...leher rasa kejang....

mak nita suruh keluar  dari bilik selepas itu mak pegi ketepikan  semua bantal2 yg ada kat atas katil....
tengah cari2 2 lahhh mak nampak ada seekor lipan mcm kat atas 2....
mak abik penyapu pukul kat lipan 2 tapi lipan 2 lari...x dpt jumpe sampai la sekarang...
puas nita cari pon tetap x jumpe...

nita igatkan nita kene gigit lipan satu sengatan jew...rupa-rupa nya kan, nita kene due gigitan....
wow!!..mmg sakit malam 2...tapi keesokannnya dh ok...
alhamdulillah smpai sekarang nita sehat lagi... :)
cuma nita takot kalau ada kesan jew lpas kena gigit lipan 2...
harap2 x da la....

bersyukurlah kepada Allah jika diberi kesihatan.amin....

agak comel...:)

salam...ermm...
nk tengok pic x?
ermm...
semalam nita boring2 jadi nita dh buat satu pic...
ni lahhh die.....comey kn?


nita x taw nk buat apa semalam...nk tengok movie rasa x de mood..
jadi bila nita rase nk ceria sikit..kita edit la pic yg ceria2 kn...
teros mood nita ok lpas edit pic ni...
hehehe...mmg ajaibkan...
haaa...nita gurau je la.....
sebenarnya ni jugak aktiviti masa lapang nita...
nita suka buat sesuatu yg kreatif..walaupon tgn nita ni x kreatif mana...
:)
jadi..daripada kita buang masa mcm 2 jew..baik kita buat sesuatu...
jadi ni lahhh hasilnya...
bila tengokpic ni..mood boleh berubah jadi cool :)
jadi jom sama2 edit pic jom..hahaha...
wasalam


kawal emosi kita guna otak yang sihat
senyum :)

Saturday, 5 May 2012

hati x bezzz :(

ermmm..salam...
kalau hati x bez jadi cm ni lah nita, asik nk layan lagu2 jiwang jew....
jom kita layan sama2 jom....
layaaannnnnnnnnnnn... :)
hee :) rindu pada yang tak sudi 

sedey gila law dengar n hayati lagu ni...mmg pilu lahhh....
ermmm...hope kita bkn bertepok sebelah tgn..
lepaskanmu kerana terpaksa... :(

hee :( x sanggop asanya nk lpaskan dia mcm 2 jew... :(...
tapi kalu dia suda dh jauh dari kita...nk uwat mcm mana
ermmmmm..hope sgt, ni semua dugaan....
n esok2 akan jadi baik mcm biasa...
amin...


seduka-duka kita, jgn terlalu memikirkan sehingga semua yg kita hendak lalukan tidak menjadi.....
bersabar n pikir positif sebaiknya walaupon mmg susah nk buat mcm tu,..
jadi jom kita layan lagu ni tok ilangkan tension :)
hehehe...seronok bila kita kembali kezaman budak-budak yg penuh ceria...
jom layan lagu ni n nyanyi sama2 :)....


kita manusia yg berakal haruslah cuba menyelesaikan masalah dengan sebaiknya :) 
smile :) :)

Wednesday, 2 May 2012

cinta cinta cinta


          cinta itu adalah perasaan yg mesti ada pada setiap manusia. ia laksana setitis embun yg turun dr langit, bersih dan suci. cuma tanahnya yang berlainan menerimanya. jika ia jatuh ke tanah yg tandus, tumbuhlah kedurjanaan, dusta, penipu dan lain-lain perkara tercela. tetapi jika ia jatuh kepada tanah yg subur, di sana akan tumbuh kesucian hati, keikhlasan, budi pekerti yg tinggi dan lain-lain perangai terpuji....
by "hamka"


I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.




senyum di samping orang yg tersayang ye <3

Tuesday, 1 May 2012

gelombang bunyi dan manusia


Terapi Bunyi-Bunyian

Bunyi dihasilkan daripada getaran.

Sesuatu objek bergetar menyebabkan udara di sekelilingnya turut bergetar.

Getaran udara menghasilkan gelombang bunyi.

Bunyi adalah suatu komunikasi dalaman tubuh yang menghantar isyarat senyap (niat) dalam gelombang yang paling telus di dalam air (darah)

Manusia sebenarnya mempunyi keupayaan menerima berbagai bentuk isyarat dan seharusnyalah ia bijak menganalisa dan menapis unsur-unsur gelombang yang boleh merbahayakan diri mereka(bunyi umpatan,fitnah,adu dhomba dan sebagainya). Manusia yang sentiasa hening, tenang, tenteram dan damai lebih terselamat dan terhindar daripada pencemaran pelbagai gelombang bunyi yang merbahaya.

Kerohanian yang sihat ini dapat menukar berbagai frekuensi gelombang yang merbahaya atau mengasingkan isyarat elektrik yang melalui gelombang dan menukarkannya kepada gelombang bunyi.

Sifat gelombang bunyi ini akan lebih kekal terperangkap di dalam tanah kerana ia mempunyai kombinasi unsur atom yang sama. Tulang tidak akan musnah di dalam tanah kerana ia mempunyai kombinasi unsur atom yang sama. Tulang juga sebagai perakam segala maklumat aktiviti kita di dunia dan akan dibentangkan semula di akhirat. Tulang dalam rahsia bunyi juga akan menghasilkan kristal.

Sifat gelombang bunyi inilah juga yang menguasai tenaga semula jadi tubuh manusia. Tidak menghairankan jika seseorang yang mengalami penyakit kerohanian telah dikuasai oleh gelombang elektrik yang secara tiba-tiba mereka terdedah kepada unsur gelombang yang sepatutnya tidak boleh didengar, dilihat atau dihidu. Tetapi gelombang pesakit istimewa ini didapati sering diganggu dengan bau-bauan yang menyeramkan. Setiap kali ia cuba mencari keheningan dalam ibadahnya, maka ketika itulah ia mendengar berbagai bisikan yang menyuruh ia melanggar berbagai hukum Pertimbangan Sunnah dan hukum kemanusiaan. Tidak menghairankan sehingga ternampak sesuatu yang menakutkan.

Ada pendapat mengatakan bahawa ini adalah anugerah istimewa kepada orang-orang yang terpilih sahaja. Sebenarnya cas-cas elektrik terlalu banyak mengalami kebocoran di dalam tubuh dan gelombang bunyi merosot secara mendadak. Individu yang sakit atau terganggu seperti ini begitu sensitif sehingga mudah merasakan seperti ada tenaga elektrik yang mengalir pada bahagian tertentu di dalam tubuhnya. Berbagai kejutan dialaminya yang menganggu sistem saraf di otak si pesakit. Tanpa gelombang bunyi sebagai unsur yang dihasilkan oleh dan secara semula jadi sudah pasti dunia ini senyap sunyi dan sepi. Sebaliknya telinga tetap diganggu dengan dentuman dan hingar-bingar seperti tidak keruan.

by Dr Jaffry Hassan 

byk yg kita tahu,  makin bertambah-bertambahlah ilmu kita :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...