Friday, 7 December 2012

popiah seafood "nyummy"

salam teman-teman..
selamat pagi..
terasa lama pulak x update blog yg serba serabai ni
jadi.. sebagai pembuka bicara untuk pagi ni
nita nak hidangkan sarapan pagi
iaitu POPIAH SEAFOOD
nyummy.. mmg sedap :) rugi sapa yg x nak
heloo, ni nita buat sendiri tau
bajet pandai la nita ni

sapa nak blaja ikut la cara-cara yg ada 2...

meh nita kongsi sikit rahsia resepi keluarga nita :)
keluarga nita menjual popiah ni ketika bulan puasa
mak kata : bila kita kongsi rahsia resepi kita,
insyaAllah orang-orang akan buat benda yang sama 
dan kita boleh perbaiki resepi kita jadi yang lebih baik
 dan yang lebih penting SEDAP!!!

bahan2x..
* 3 biji lobak merah ( cincang halus atau sagat je)
* 1 biji sengkuang ( buat kaedah yg sama mcm lobak)
* 1 sudu teh perencah sedap (pasti sedap)
* 2 ulas bawang putih
* 100 gm sotong kecil ( cincang halus)
* 3 batang isi ketam ( ketam segera tau)
* 1 plastik kulit popiah

kemudian tumis jew semua bahan2x ni...
ringkas kan.. x susah buatnya, kemudian balut la cantik2x
* kalau guna ayam, daging atau udang pon boleh
yang pasti popiah ni sedap.

*hanya gambar hiasan ( maaf tuan gambar nita curik)
nita x da gambar yang siap digoreng kerana x sempat nak ambil dah habis dalam perot.
hehehe


masa nita balik kolej, nita bawak la popiah seafood ni 
kekawan kata sedap dan memang licin dorang makan
:: nita dah bingung, dorang ni lapar kot itu yang rasa sedap dimakan::
hahhaa...tapi memang sedap ok..
selamat mencuba popiah ni..
terima kasih sudi membaca

wasalam teman
smile always :D

hati yang baik lahir daripada sikap yang pemurah

4 comments:

  1. Replies
    1. sangat sedap.. popiah kegilaan ramai.. ecehh :)

      Delete
  2. my study week nak mula dah ni. boleh la buat popia ni kat rumah nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. jom2x buat.. sedap..pasti ramai yg suka. ringkas dan cepat

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...