Friday, 15 June 2012

baru hari ni mula belajar :D

salam...
:D hee :)....selamat hari jumaat semua...
hari jumaat, penghulu segala hari...
alhamdulillah, walaupun nita duduk dekat tengah2 kota bandaraya k.l ni tapi
masih ramai lagi umat Islam yang berlumba-lumba nak pergi menunaikan solat jumaat...
amin... :D....
pulak 2...masjid UTM k.l juga salah satu tempat berkumpulnya umat Islam kt k.l ni...
masjid UTM k.l :D...

daripada pandangan tingkat 10 bangunan MJIIT....
cantik jugak la... :D


ermm... dh bape hari nita x update blog ni...baru terasa harini nak cerita
sesuatu, walaupon x menarik mana pon cerita yang nak di ceritakan ni..
tapi bg nita, ni pon ok kalau jadi bahan nak post kat blog...
:D...

walaupon dh seminggu kuliah bermula, tapi baru hari ni nita belajar..
sebelom2 ni cuma sesi perkenalan diri dengan pensyarah jew...
seronok taw hari ni...

love accounting more n more

comel buku ni, minat nak belajar pon dtg dengan membawa mood ceria jew :D
lagi2 tengok warna warni kat buku akaun 2

nota nita sepanjang 2 jam belajar...hehhee...

x kn ni jew kot yg nita dpt time blaja tadi?
hehhee....ishh... x da lahhh...
selepas jew pensyarah masuk kelas tadi, kami di beri 
Quiz 1 yg pertama.... mmg ramai yg terkejot time 2...
byk yg dh lupa time account yg pertama dulu...
sem ni nita belajar accunt kedue pulak...
di sebabkan pensyarah nak uji kitorangnya igatan, jadi dia beri la quiz 2...
hehhee....spontan...

seronok belajar hari ni sebab pensyarah ajar sangat jelas dan ada cara  dia tersendiri nak bagi kami paham dengan cepat...
malah dia bagi kami formula tok faham subjek akaun ni
alhamdulillah....
dan kami diberi beberapa contoh soalan yg mudah untuk kami lebih faham...
subjek akaun x boleh di hafal tapi kne faham..
sapa yg faham, mudah la bagi mereka...

apa yg nita suka tentang pensyarah nita yang ni...
sifat keibuan dia sgt terserlah dan layan kami macam anak sendiri
yaAllah... tenangnya la hai belajar ngan pensyarah 2...
walaupun pensyarah nita ni sangat tegas tapi setiap sindiran dan teguran dia sgt berguna...
amin... 

hehhee... apa yg pasti, sem ni nita nak target A+ tok subjek ni... :D
wahh akaun nak A+ la...
nita boleh... amin...

k lah... nita pon dah lapa ni, nak ciap2 pegi pasar ni...
terima kasih sudi baca
wasalam dari nita...

ikhlas dalam mencari ilmu


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...